Betonvloeren

Hoe je het ook went of keert, een solide basis van de ondervloer maakt of breekt de kwaliteit van het eindproduct dat er op wordt verwerkt. Dat geldt ook voor onze betonvloeren van designbeton. Wij willen graag dat je daar een hele lange tijd plezier van hebt. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Bestaande bouw en nieuwbouw

Wie alle bestaande vloerlagen verwijderd en terecht komt op de zand cement dekvloer moet ervoor zorgen dat deze glad wordt opgeleverd. Dat houdt in dat eventuele gaten zijn gedicht met een cementgebonden product. Als er eerst nog vloerverwarming in moet worden gefreesd, moet deze worden afgedekt met een egaline vloer van minimaal 3 cm. Als er vloerverwarming wordt aangelegd waarbij eerst de dekvloer helemaal is verwijderd moet daar een zandcement vloer overheen worden gestort. Deze moet ook goed uitharden. In beide gevallen hanteren wij vooraf altijd een stookprotocol voordat wij designbeton gaan verwerken. Heb je een houten ondervloer? Ook dan is designbeton geschikt, maar zullen er wel andere stappen moeten worden doorlopen. Omdat dit niet heel veel meer voorkomt, maar wel extra aandacht vereist adviseren wij jou om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk advies.

Waarom stookprotocol?

Bij het verwerken van designbeton op een "verse" zandcement dekvloer waaronder vloerverwarming ligt, hanteren wij het stookprotocol. Pas gestorte betonvloeren zijn gevoelig en kunnen makkelijk uitzetten. Daarom is het belangrijk om in het voortraject de vloerverwarming elke dag met 5 graden te verhogen totdat deze 40 graden heeft bereikt. Het afkoelen gaat daarna ook in stapjes. Het doel van een stookprotocol is om de betonvloer de kans te geven om te scheuren. Dit gebeurt overigens het meest in de afkoelfase. De betonvloer moet wel minimaal 28 dagen oud zijn voordat kan worden gestart met opwarmen en afkoelen. Ons stookprotocol kun je hier terugvinden.

Een designbeton vloer is stoer, solide en industrieël

Geduld

Als je kiest voor een nieuwe woonvloer is 'geduld' het sleutelwoord.
Vaak worden de verschillende verwerkers zoals de schilder, stucadoor, keukenzetters en wijzelf in dezelfde periode geplaatst.
Dat is begrijpelijk want je wil graag zo snel mogelijk van je nieuwe woonruimte genieten. Maar soms is dat niet handig.
Bij het verwerken van designbeton kun je bijvoorbeeld niet over de nog ongelakte vloer lopen. Vuil van schoenzolen, haren van huisdieren en zweetsokken kunnen voor vlekken zorgen die pas zichtbaar worden tijdens het lakken, en die kunnen wij dan niet meer verwijderen. Stem dus alles goed af zodat je lang plezier hebt van je designbeton vloer. Uiteraard helpen wij jou daar graag bij.

Tevreden klanten