Designbeton op wanden

Nieuwbouw of bestaande bouw, rijtjeswoning, vrijstaand of appartement, elke woning heeft andere ondergronden. Soms moeten er eerst 3 lagen behang worden verwijderd of zit er spachtelputz op. Bij elke achtergrond is het belangrijk om aandacht te besteden aan de basis. Op deze pagina leggen wij duidelijk uit hoe en waarom.
Betonnen muren in een nieuwbouwwoning zijn een uitstekende basis om designbeton op te verwerken. Eventuele gaten moeten worden dicht gesmeerd met een cementgebonden product. De wand moet zo glad mogelijk worden opgeleverd, en dat is begrijpelijk als je je realiseert dat designbeton maximaal 4 mm dik is als het eenmaal is verwerkt.

Badkamerwanden

Bij het toepassen van designbeton in de badkamer is het belangrijk dat er geen gipsplaten worden gebruikt, beton en gips bijten elkaar zegggen wij dan. Gips onttrekt vocht uit designbeton waardoor de kwaliteit verloren gaat. Zelfs op groen gips verwerken wij niet. De waterwerende eigenschap is verdwenen zodra de platen op maat worden gesneden. Het is beter om tegen de wanden gebruik te maken van hydropanel platen, of deze te gebruiken bij het plaatsen van een wand. Dit is een materiaal dat ongevoelig is voor uitzetten, krimpen en de opname van vocht. Omdat hout deze eigenschappen wel bezit, kan het geen goede basis bieden voor designbeton en is dus ook niet te adviseren. Een bestaande tegelwand voorzien van designbeton is geen probleem, mits de tegels goed vastzitten en de voeg niet te diep is. Designbeton is een decoratief afwerkmiddel en geen vulmiddel.

Laat ons jou adviseren bij het creëren van een solide basis