Beton trendgevoelig?

Beton bestaat al sinds de oudheid. De Romeinen maakten zelfs al gebruik van beton bij de bouw van het Colosseum en het Pantheon. Vroeger diende het als basis, en werd het gereed gemaakt voor verdere afwerking. Tegenwoordig zijn betonvloeren niet meer weg te denken. Kijk maar eens naar de vloer als je aan het winkelen bent. Grote kans dat je op een betonvloer loopt. Nou is dat natuurlijk geen vergelijking met wat je graag in je woonkamer zou willen zien liggen. In de detailhandel zijn betonvloeren vaak onbewerkt omdat de aandacht op de kleding moet liggen en is de vloer ondergeschikt. Die moet vooral gemaks kenmerken hebben; even vegen of stofzuigen en natte schoenen mogen ook geen issue zijn.  Beton is een duurzaam materiaal dat niet oplost in water in tegenstelling tot bijvoorbeeld gips.
Naast duurzaam is beton ook zeer veelzijdig en gaan we er ook steeds creatiever mee om. In een eerder blog schreven wij al over bijvoorbeeld sieraden van beton, die dankzij technieken zeer licht zijn om te dragen.

Nu is een betonlook vloer natuurlijk een ander verhaal. De cementgebonden vloeren én de wat meer kunstmatige vloeren met een betonlook uiterlijk hebben met elkaar gemeen dat ze maar een paar mm dik zijn, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Het uiterlijk van al deze vloeren is zeer verschillend en een persoonlijke voorkeur is bepalend voor de aanschaf.

Onze cementgebonden vloeren hebben een levendig maar toch ook rustig uiterlijk. Door het product handmatig met een spaan te verwerken waaiert deze qua kleur als een kameleon door de woning. Want onder invloed van (kunstmatig) licht en schaduw is het een vloer die geen gekunsteld uiterlijk heeft maar elke keer weer verrast. 
Dat is zeker ook goed te zien op de foto. Alle wanden en de vloer in deze badkamer zijn voorzien van onze cementgebonden stuc.
Dus, trendgevoelig? Het is maar net hoe je het bekijkt.

Beton trendgevoelig?