Kunstwerk van beton

Op de grens tussen Noordwijk en Noordwijkerhout ligt Landgoed Sancta Maria. Een rijk Katholiek verleden kenmerkt deze plek waar voorheen het psychiatrisch ziekenhuis Sancta Maria was gevestigd. Bedoeld voor vrouwelijke psychiatrische patiënten van katholieke huize.

Het ziekenhuis sloot medio jaren 80 haar deuren en heeft de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor een fraaie woonlocatie waarbij het verleden op een mooie manier is verweven met het heden.
Dit is terug te vinden in de verschillende type woningen én op het 45 hectare tellende landgoed zelf, waar elementen zijn terug te vinden die het verhaal van Sancta Maria levend houden.
Zo ook de muur met daarop het Maria beeld, die een prominente plek heeft gekregen in de plannen. De muur is, in samenwerking met Buro Boot, door ons gerealiseerd en bestaat uit 7 elementen; 3 pilaren en 4 muurdelen. Op de middelste pilaar is het Mariabeeld teruggeplaatst. De muur staat vlakbij de hoofdingang en daardoor goed zichtbaar voor iedereen die het landgoed betreed.

Kunstwerk van beton