DesignStone

Grijs Beton Design is applicateur van DesignStone. Deze cementgebonden betonstuc passen wij toe op vloeren en wanden, ook in sanitaire ruimtes. Voor de zakelijke markt kunnen wij dit 2-laags systeem ook toepassen op bijvoorbeeld balies en koffiecorners.
DesignStone heeft een stoere betonuitstraling. De hand van de verwerker is duidelijk zichtbaar in het eindresultaat, wat resulteert in een unieke uitstraling. Ook hier spelen (dag)licht en schaduw een rol in de beleving van het uiterlijk van de wand of vloer waardoor je er niet op uitgekeken raakt.
Deze betonstuc wordt aangebracht in 2 lagen waarbij er altijd rekening moet worden gehouden met een voorbehandeling op het te verwerken oppervlak in de vorm van een primer. Bij een oneffen ondergrond zal de vloer of wand eerst vlak gemaakt worden. Na het aanbrengen van de 2 stuclagen wordt deze afgewerkt met een 3 stappen sealer die een matte uitstraling heeft.
In de natte ruimtes, badkamer en toilet, is deze betonstuc ook goed toepasbaar. Wel zal er tussen de wanden en de vloer een kitnaad moeten worden aangebracht.
DesignStone is toepasbaar over bestaand tegelwerk, mits de tegels allemaal goed vastzitten en de voegen niet te diep zijn. Om schijnvoegen te voorkomen zullen wandtegels altijd worden voorbehandeld met een egaliseer mortel. Op die manier gaat renoveren boven verbouwen en dat kan vaak voordeliger uitpakken. DesignStone kan niet op gips worden verwerkt, ook niet op groen gips want éénmaal versneden gaat het predicaat waterwerend niet meer op.
Schoonmaken doe je gemakkelijk met warm water en een beetje groene zeep. Maak vooral geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleek of anti kalk middelen, deze tasten de afwerklaag aan.