Microbeton

Microbeton is een wat grovere designbeton die geschikt is voor vloeren die meer te verduren krijgen zoals bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken of bedrijfsmatige vloeren. Microbeton heeft een grovere marmerkorrel dan microcement en heeft daardoor een wat ruigere uitstraling.
Microbeton wordt gebruikt voor vloeren die meer te verduren krijgen

Bestanddelen microbeton

Microbeton bestaat uit witte cement, kwarts een een cement vervanger die wordt aangemaakt met een specifiek daarvoor ontwikkelde hars.
Deze hars is ontwikkeld voor het Noord-Europese klimaat en wordt in Nederland en Duitsland gemaakt. Aan de hars wordt de door jou uitgezochte kleur toegevoegd, en gemengd met microbeton.

 

Microbeton is waterdicht

Door de zorgvuldige opbouw van dunne laagjes microbeton ontstaat een solide vloer en wandafwerking die waterdicht is. Wel zo fijn als er in de keuken wat op de vloer valt.

Microbeton is waterdicht en kras en vlekbestendig.
Microbeton is krasvrij en waterdicht

Microbeton over bestaand tegelwerk

Stel je voor; in je huidige keuken of badkamer zijn tegels verwerkt. Het is vaak een hele klus om deze te verwijderen zonder de onderlaag te beschadigen. Fijn om te weten dat microbeton over bestaand tegelwerk kan worden verwerkt. Omdat het een decoratief afwerkmiddel is en geen opvulmiddel is het belangrijk dat de voegen niet te diep zijn en de tegels goed vastzitten.

...en de kleur?

Designbeton is leverbaar in kleuren van de NCS kleurenkaart. Dat zijn er heel veel, maar veelal beperken onze klanten zich tot de grijstinten. Het fijne van de NCS kleurenkaart is dat alle kleuren, en dus ook grijstinten, zijn gecategoriseerd. Zo zijn er grijstinten met een blauwe, gele of groene ondertoon. Het lijkt heel wat werk maar wij kijken ook naar hoe jouw interieur er uit ziet, hoe de lichtinval en het lichtplan is en wat dat doet met de kleur.

Door daar samen naar te kijken en jou daarin te adviseren komen we er altijd uit.