Microcement

Microcement is een wat fijnere designbeton die geschikt is voor vloeren en wanden waarvan de belasting lager is. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of toilet en douche ruimte. Microcement heeft een fijnere marmerkorrel dan microbeton en heeft daardoor een wat rustiger uiterlijk zonder het levendige te verliezen wat kenmerkend is voor designbeton.
Microcement is waterdicht met een stijlvolle uitstraling

Microcement bestanddelen

Microcement bestaat, net als microbeton, onder andere uit witte cement, kwarts en een cementvervanger. Deze designbeton wordt ook op kleur gebracht met een speciaal daarvoor ontwikkelde hars waaraan jouw kleur wordt toegevoegd.

Microbeton in de natte ruimtes


Microcement is ook bijzonder geschikt voor de badkamer en de douche, want ook microcement is waterdicht.
Douchen is geen enkel probleem, even een zachte trekker over de wand halen om het meeste vocht te verwijderen en na 20 minuutjes is de wand weer droog. Ventilatie is hierbij uiteraard wel van essentieel belang.
Microcement zorgt voor weinig onderhoud

Microcement is makkelijk in onderhoud

Microcement is, net als microbeton, een fijne designbeton die makkelijk is in het onderhoud.
Geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar een schoon vaatdoekje met warm water volstaat. Wil je toch een schoonmaakmiddel gebruiken, neem daar dan een ecologisch middel voor. Dit is niet alleen fijn voor het product maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid.
 

Welke kleur?

Designbeton is leverbaar in kleuren van de NCS kleurenkaart. Dat zijn er heel veel, maar veelal beperken onze klanten zich tot de grijstinten. Het fijne van de NCS kleurenkaart is dat alle kleuren, en dus ook grijstinten, zijn gecategoriseerd. Zo zijn er grijstinten met een blauwe, gele of groene ondertoon. Het lijkt heel wat werk maar wij kijken ook naar hoe jouw interieur er uit ziet, hoe de lichtinval en het lichtplan is en wat dat doet met de kleur.

Door daar samen naar te kijken en jou daarin te adviseren komen we er altijd uit.