Ultratop

Een gietvloer, maar dan eentje met een cementgebonden basis waardoor de uitstraling stoer en industrieel is...dat is de Ultratop vloer.
Een originele gietvloer bestaat in de basis uit kunstmatige producten. Dit zie je vaak terug in het uiterlijk; een egale vloer waar weinig leven in zit. De een vindt dit prachtig, de ander gaat liever voor een wat levendiger eindresultaat. Ultratop ìs een gietvloer, maar dan op cementbasis. Dit betekent dat de vloer wel wordt gegoten, maar tegelijkertijd ook wordt afgewerkt met een stalen spaan en dat zie je terug.

De basis van onze Ultratop vloeren is epoxy dat wordt ingestrooid met zand. Het voordeel hiervan is dat eventuele scheuren en kleine oneffenheden in de ondervloer worden dichtgezet, al dan niet versterkt met gaas. Tegelijkertijd zorgt het zand voor een goede hechting van de Ultratop vloer. Het overtollige zand wordt na droging verwijderd en de vloer licht geschuurd. Dilatatievoegen in de bestaande dekvloer worden altijd overgenomen en bij grote oppervlakken, in overleg, door ons in de Ultratop vloer gemaakt. Aan de zijkanten van de vloer en rondom verticale elementen als kolommen en pilaren, worden kantstroken geplaatst.

Ultratop kan wel in de toiletruimte worden verwerkt maar niet in de badkamer. Het is een product dat echt bedoeld is als woonvloer of bedrijfsvloer, denk hierbij aan kantoren, kantines en opslagruimtes. Ook over dekvloeren waarin vloerverwarming is verwerkt kan Ultratop worden aangebracht. Vloerverwarmingsbuizen liggen idealiter 5 cm diep in de dekvloer. Bij anhydrietvloeren geldt dat er eerst een calcium carbid meting moet worden uitgevoerd om het vochtgehalte van de vloer te bepalen.

Ultratop; dé cementgebonden gietvloer met een levendig en stoer uiterlijk

 

Grijs Beton Design is gecertificeerd verwerker van Ultratop vloeren. Door het tussentijds volgen van trainingen blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen van dit mooie product. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de toplaag te polijsten waarmee een terrazzo effect ontstaat. En door aan het mengsel extra granulaten (steentjes) toe te voegen wordt dat uiterlijk versterkt. De mogelijkheden zijn daarin eindeloos.