Woonbeton

Woonbeton is een populaire naam en geeft duidelijk aan waar het over gaat; beton in de woning. Wie het internet afstruint op zoek naar een betonvloer of een betonlook vloer komt deze term veelvuldig tegen. Onze designbeton vloeren en wanden, toegepast in woningen en bedrijven, bestaan voor het grootste deel uit natuurlijke grondstoffen en dat zie je terug in het uiterlijk daarvan; een échte industriële betonlook.

 

Betonlook of gietvloer?

Een gietvloer is een kunststof effen vloer die bestaat uit 1 RAL kleur. De naam gietvloer is te danken aan de dikte van het mengsel wat vrij vloeibaar is, waardoor het kan worden uitgegoten en daarna met een spaan verder wordt verwerkt. Vaak bestaan deze vloeren uit 1 of 2 laagjes mengsel waarna de vloer ook nog zal worden voorzien van een laklaag. Gietvloeren hebben een effen uiterlijk en zijn naadloos.

De basis voor alle vloeren die worden gesmeerd of gegoten is in de regel een zandcement dekvloer en soms een anhydriet vloer. Elke verwerker hanteert eigen spelregels als het aankomt op het aanbrengen van een afwerkvloer op de dekvloer. Informeer altijd goed naar de voorwaarden. Het kan zijn dat de dekvloer eerst geëgaliseerd moet worden of dat er een epoxylaag als basis moet komen. 'Betonlook' is niets anders dan een uitstraling die gebaseerd is op beton. De betonuitstraling is erg populair maar ook daar zit behoorlijk wat verschil in. Je kunt je afvragen; wil ik een product dat in de verte op beton lijkt, of wil ik een échte betonvloer.

Grijs Beton Design verwerkt échte betonvloeren van DesignStoneMicrotopping en (Mapei)Ultratop

Duurzaam en naadloos

Onze betonvloeren zijn duurzaam, ze gaan een leven lang mee. Waar we mee willen zeggen dat onze vloeren niet verkleuren, krasbestendig en vlekbestendig zijn en geen onderhoud nodig hebben. Behalve dan het gebruikelijke stofzuigen en dweilen. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn ook overbodig. Ze zijn slecht voor voor jou, het milieu én voor je vloer. Dweilen met wat warm water en een klein scheutje ecologisch schoonmaakmiddel is al voldoende. Omdat onze betonvloeren naadloos kunnen overlopen naar designbeton op de wand bespaart het je zeker in de natte ruimtes een berg schoonmaakwerk. Geen vieze voegen en kitnaden meer.

Kortom; maximaal wooncomfort.
woonbeton
De voordelen
Betonvloeren zijn

Industrieel en stoer

Over het uiterlijk van vloeren die het predikaat betonvloer dragen valt te twisten, en smaak is hierin heel persoonlijk.

Wie kiest voor een vloer van Grijs Beton Design kan er zeker van zijn dat deze de échte industriële en stoere uitstraling heeft die je van een betonvloer mag verwachten.
 
woonbeton

Heb je interesse?

Kom dan eens kijken in onze showroom in Sassenheim.

Tevreden klanten