ULTRATOP

Een gietvloer, maar dan eentje met een cementgebonden basis waardoor de uitstraling stoer en industrieel is...dat is de Ultratop vloer.

Het zusje van Ultratop is Ultratop Loft; geen gietvloer maar een 2-laags cementgebonden betonstuc met een levendig uiterlijk.

Dé cementgebonden gietvloer met een levendig en stoer uiterlijk

Is Ultratop een gietvloer?

Een originele gietvloer bestaat in de basis uit kunstmatige producten. Dit zie je vaak terug in het uiterlijk; een egale vloer waar weinig leven in zit. De een vindt dit prachtig, de ander gaat liever voor een wat levendiger eindresultaat. Ultratop ìs een gietvloer, maar dan op cementbasis. Dit betekent dat de vloer wel wordt gegoten, maar tegelijkertijd ook wordt afgewerkt met een stalen spaan en dat zie je terug.

Kenmerken Ultratop

De basis van onze Ultratop vloeren is epoxy dat wordt ingestrooid met zand. Het voordeel hiervan is dat eventuele scheuren en kleine oneffenheden in de ondervloer worden dichtgezet, al dan niet versterkt met gaas. Tegelijkertijd zorgt het zand voor een goede hechting van de Ultratop vloer. Het overtollige zand wordt na droging verwijderd en de vloer licht geschuurd. Dilatatievoegen in de bestaande dekvloer worden altijd overgenomen en bij grote oppervlakken, in overleg, door ons in de Ultratop vloer gemaakt. Aan de zijkanten van de vloer en rondom verticale elementen als kolommen en pilaren, worden kantstroken geplaatst.

In welke ruimte Ultratop?

Ultratop kan wel in de toiletruimte worden verwerkt maar niet in de badkamer. Het is een product dat echt bedoeld is als woonvloer of bedrijfsvloer, denk hierbij aan kantoren, kantines en opslagruimtes. Ook over dekvloeren waarin vloerverwarming is verwerkt kan Ultratop worden aangebracht. Vloerverwarmingsbuizen liggen idealiter 5 cm diep in de dekvloer. Bij anhydrietvloeren geldt dat er eerst een calcium carbid meting moet worden uitgevoerd om het vochtgehalte van de vloer te bepalen.

Grijs Beton Design is gecertificeerd verwerker van Ultratop vloeren. Door het tussentijds volgen van trainingen blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen van dit mooie product.

 

Ultratop Loft is een cementgebonden betonstuc met een wat ruwere maar natuurlijke look. De basis van deze vloer is ook epoxy dat is ingestrooid met zand waardoor een goede hechting ontstaat voor de Ultratop Loft.

Betonvloer voorbewerken

© 2015-2022 Grijs Beton Design | Sitebeheer: Van Dalen communicatie, Leiden